04th Oct 2011 - Saka,Tangkal, Jampi + Perubatan Islam

ASSALAMUALAIKUM

td kat tmpt keje
ader kuliah bulanan
untuk kakitangan wanita sahaja
tp penceramahnya lelaki
spe yang pernah tgk cite TANYALAH USTAZ
mesti anda kenal dia :D
USTAZ SYARHAN SHAFIE

dia pesan
klau adew sape2 yang dOktor xley nk detect penyakit
jangan bagi dOktOr tu amek air tulang belakang
sebab risikOnyer Org tu akan mati
dan kalau hidOp pOn org tu akan lumpuh
jin org yang pertama gembira
sebab bila da lumpuh
sush la org tuh nak pergi ke mekah

tp lau takdir tuhan masih bg kehidupan dengan sempurna
ALHAMDULILLAH :)



lau nk cube ikhtiar laen
bawaklah org tu berjumpe ngan ustaz
sbb maybe memang ade sOmething dalam tubuh org tuh
xsume teknOlOgi dapat menyembuhkan penyakit
kadang2 kena jumpe ustaz tanye
mana ade penyakit xder penawar kan?
pastikan ustaz tu betOl2 tahu sal agama, nOt bOmOh mengarOt!

insyaallah dengan izin tuhan
segala penyakit dapat sembuh
tp lau da ajal, kena la trime
wlau apepOn atleast kita mencuba kan
ermmmm...

ct pon xarif sgt sal ni
lau musykil ley google
apepon,cube lah ikhtiar dulu cara laen drpd trus kena amek
sbb risiko tinggi
huhuhu

pepOn lepas abis je ceramah tuh
terserempak la ngan ketua staf
kitOrang g kantin sama2
cam biaselah kena blnje
ct makan nasi gOreng kampung
hehehehhehhehe

OK, KEJE PON MASIH SAME CAM SEMALAM
MALAS NK CITER LAGI
HAHAHAHAHAH
SO, BYE2 FOR NOW

YANG MINTAK CT BELANJA ENTRI2 LEPAS TU
CT NAK BAGI KDT RM1.00
NAK X????XNAK SUDAAA.
HAHAHAHAH :D

25 comments:

afzalsukasuki said...

dulu masa kecik2 pon afzal kena demam panas..doc nak amik air tulang belakang tapi parents afzal tak bagi.pegi berubat cara lama.alhamdulillah sihat smpai sekarang :)

yusuflaili said...

salam;
Aku pasal cucuk2 guna jarum ni yg paling aku takut..sumpah!! aku jarang pergi klinik bila sakit..takut jarum.

chiLleD...!! said...

terima kasih atas nasihat tu..hehe

aii..dh hbs syawal pon dpt mkn free lg..jeles nih..hehe

♥NuR SyAFiQah♥ said...

haha..aku kenal dgn ust syarhan tu..

Mohd Izzar said...

aku nak bia pun rm1. hohho

si kiut lavender said...

jrg sakit...
bila sakit mmang xkan punya nak jejak ke klinik @ hospital tuh

teha said...

mujo jrg sakit.. hehe

hyz said...

uikkkk lelaki tak kena ceramah ke? pompuan jek kn ceramah?

♥ p a a n i ♥ said...

serius? wow.. thx 4 da info

miratun madihah said...

oh mcam tu,baru tau,rasanya abang kita pernah kena cucuk amik air tulang belakang tu.

ct ni asyik makan free je, jeles tau.haha

Kazman myPillBoard said...

Saya tak bermaksud nak kutuk sesiapa. Emak saya juga telah diambil air tulang belakang. Dan telah didapati menghidap kanser. Sebelum ini juga, doktor tak dapat detect penyakit emak saya. Syukur kepada Allah, emak saya tidak lumpuh.

Dr. Haron Din juga pengamal Perubatan Islam. Beliau juga mendapatkan perkhidmatan doktor untuk pembedahan jantung.

Maksud saya di sini, ikhtiar. Penceramah itu tidak layak memberi pandangan tersebut kerana dia bukan pengamal perubatan moden. Boleh dianggap sebagai pandangan peribadi sahaja. Bukan pandangan profesional.

Hanya pandangan saya.

Fatin Sallehuddin said...

dasat ! seram haih pasai amek ayaq tulang belakang neh . ngee~

Nafisah Ruslan said...

stuju! plis la jgn pegi jmpe bomoh. banyak ustat2 yang boleh tlg. ashraff muslim pun boleh tolong.. hehe

ctk said...

afzal : bgus la gitu :)

yusuflaili : hehehe...igt pompuan je takot :P

chilled : same2..terpulang nk cye ke x. skdr renungan . jgn jeles bab makan tuh :D

nur syafiqah : iyeke neh..haha

en.izzar: bg no fon cept.thx komen yg lps :D

si kiut lavender : lau xnk g spital, jgn lupe mkn ubat k :)

teha : bes r gitu..hehe

hyz : lelaki nk pegi boley gk, tp kebanyakn pompuan lah :D

paani : ini terpulang pada diri masing2 taw...ct skdr bgthu je :)

miratun madihah: lau abg kamu sihat. alhamdulillah. bukn sng .eh kamu pon jeles..hehe. nti ct blnja la plak :D

kazman : terima kseh krn memberikan pndngan
tiap org ade pndgnnya
tulng air blkg ni penting
syukur alhamdulillah ibu kamu masih selamat.
memang keajaiban itu kerja tuhan
kita hnya mampu bersbr dan ikhtiar . itulah sebahagian dr idOp :)

fatin : ct pOn seram..apepon bab kata kazman. ikhtiar tu penting gk.semoga tuhan memberikan keajaiban :)

budakijaupendek said...

waa.. terima kasih untuk info ni ctk.
btw memang perit kena ambil air tulang belakang. huhhu

Ungu Violet said...

cingget jek...kudukut...hahaha..:P

Rara. said...

waaaa, dah bertambah pengetahuan ct laa kan? untunglah.hehe!


mana gmba makanan?

Izzuddin Fauzi said...

Bab air tulang belakang tu x leh sangkal la bab risknyerrr...

Orkid Melur said...

thx sharing sal nim ustazah ! ahakz

-Incek Fik- said...

Alhamdulillah.. dapat satu ilmu malam ni. Thanks for sharing Cik CTK~

Betul cakap ustaz tu, tak semua penyakit kat tubuh manusia boleh disetel dengan bantuan alat teknologi.

Walau apa pon, kuasa menyembuh itu semua terletak di tangan Allah.

Kita sebagai makhluk yang lemah ni takda langsung daya kuasa nak menyembuhkan sesuatu penyakit tanpa izinNya.

Kita hanya mampu berikhtiar dan berdoa kepada Allah agar penyakit yang dialami mampu pulih seperti sedia kala.

InsyaAllah~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thx for the info.. ^_^

♥Putri ilyanie♥ said...

betui2.. Dulu Putri perbah g darul syifa.. tggh tggu turn seram tgk pesakit len yg tgh berubat.. benda tu dok gelak2.. jerit.. takut..

Xavi De said...

lau boleh elak, kita elak kan...
ikhtiar selagi boleh...:)

aimie amalina said...

betol!
kenal!
penah jmp ustaz syarhan tu kat Jom heboh
perubatan Islam terbaik =]

tiefazatie said...

erm..mmg pun bahaya kalu amik air tulang belakang nie...

♥ Pengomen2 CTK ♥

Get this commentators widget

♥ Followers ♥

♥ Kisah Perempuan ♥

♥ Kisah Lelaki ♥

♥ Teman Baru ♥

♥ Surah Hari Ini ♥