12th Jun 2012 - Selingan Selasa : Keluhan Hati Yang Xdapat Diucapkan

ASSALAMUALAIKUM

menjadi pelajar terlebih waktu ni
bukan sesuatu yang mudah bagiku
bermacam2 benda yang bermain di fikiran :(

jiwa 'down' bila memikirkan aku kena masuk kelas sama lagi
jiwa 'down' bila memikirkan aku seorang saja wakil dari kelas sendiri
yang xdapat grad bersama teman-temanku yang lain
jiwa 'down' bila langkah ku ke tempat kuliah hanya keseorangan
membawa basikal sendirian tanpa ditemani
teman-teman yang seangkatan denganku (kelas lain)
semuanya sewa rumah diluar kampus



sekarang, aku hanya berdiri sendiri
di kampus ni tiada seorang pon yang ku kenal
mereka melihat ku seperti orang asing
membuatkanku makin terasa sunyi
eceh :P

*Ya Allah, kau temani lah hari2 ku
permudahkan lah segala urusanku
hanya pada kau dapat ku mohon pertolongan
Aamiin


p/s: sedih bila kawan-kawanku diluar xberitahu semalam kelas batal...
SADIS!

31 comments:

Sally Yatiey said...

Memang sedih sangat kalau tiada kawan yang kita kenal kat kampus/tempat belajar. Sangat asing rasanya :)

Ct Mawa said...

ctk,,Allah tau awak cukup kuat untuk ujian ni..stay strong..if sunyi,,tweet2 la mawa ^^

♥NuR SyAFiQah♥ said...

sabar ea ida..aku pon pernah rasa down macam ni bila tau fail tax.huhu

moga ida dapat score tinggi for last sem ni :)

syafiqakarim said...

hm..bila da sengsorg ni kena
pandai bawa diri.
tabah.

CaYe Cik iLa said...

hehe..
alolololo...
syian dy....
xpe3...ila kn ad...
hehehe

Uncle Lee said...

Hi Siti, love that kuching oic.
Bahasa saya sebelum Merdeka, da out of tune, but can understand 32%, ha ha.
You have a nice day, and keep a song in your heart.
Lee.

Yumida said...

huhuhu...sabar ye...moga jumpe kwn sejati...
follower ke 698

KUKUMALU said...

Jadikan ujian itu sebagai sumber kekuatan untuk terus bangun!

J.Syazwana said...

insya allah u can do it !
:)

yusuflaili(Goku) said...

salam;
Sabar dulu mula2 memang cam tu..lama2 nanti tak terlayan meriahnya nanti.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sabar ye CT..
jangan berputus asa..
teruskan perjuangan...
kami disini sentiasa memberimu semangat..chayok2..^^

Tukang Karut said...

belajar! jangan repeat lagi ek...

iera wahira said...

xmo sedey ct..
u r senior.. if junior nek kpala bantai jew... jgn bg muke...
iera pown sedey xdpt grad dgn yg len terutama dgn buah hati sy sendiri...
tp nk bt cmne mgkin ade sesuatu yg Allah dh tlis utk kite kat mase dpn kite xtau..
kuase Allah ct sape leh duga

nuha ahmad said...

yang nama nya ilmu dan belajar memang banyak dugaan :)

jgn putus asa ye ?

Hanamiko Sakura said...

jangan sedih2..
hidup ni kena ada perubahan..
gambatte ^^

Ujie said...

dah start kuliah ya..
akak dpt bayangkan apa rasanya..rasa keseorangan. Tp nanti2 adalah kwn baru tu.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

jgn sedih2... kalau keseorangan.. cari kawan..berusaha utk rapat dgn mereka..

kena rajin berhubung ngan kawan2 kelas...supaya tidak ketinggalan maklumat penting

Boni JLL3 said...

sabar tau!! ini semua namanya dugaan!! hanya dengan kesabaran je dapat melawan kesemua perasaan down tu

fakhri khairi said...

sabar weyh, maybe ade hikmahnya :)

juanz said...

jgn down byk2 sgt nnt kena KICK bru tau..... kenlah UP plak asyik down jer..... ;p

Cik tikah said...

it's ok ct. Allah tahu awak boleh berdikari. insyaAllah semua ok. InsyaAllah :)

CikMai said...

Mai pulak sorang duduk luar... semua kawan duduk kolej. Tambang teksi ke kampus RM12, bila kelas batal, tak siapa ingat nak bgtahu Mai. Lastly masuk kelas setengah jam baru dpt tahu kelas batal, patut pelik takde orang.sedih :(

eita said...

akak pun takleh belajar sorang2..
rasa bengap sangat..
huhuhuhu...
takpe mula2 kan..
nati bila dah serasi ok lah tu...
harap dipermudah segala urusan..

cik mun said...

xmo sedey2..
xpe kak..
bersusah2 dulu..bersenang2 kemudian..

tiefazatie said...

dear..xpe..chaiyok2!
kte kena berdiri di atas kaki sendiri nie..=)

anamizu kaito said...

CTK..

sabar byk2 tau.. cik ana tau cane rase dia.. allah tau yg terbaik utk kita kan :)


keep on moving dear! ;)





luv,
cik ana

juanz said...

eleh....yeke cik ana tau? ye ye jer.... huhuhu....

cikpinky said...

chaiyok2~

Sayidah Nafisah Ruslan said...

sabar ye ct.. setiap yang berlaku tu pasti ada hikmahnya.. ct banyak lah berdoa dekat allah supaya sentiasa diberi kemudahan selalu :)

Norlida Ramli said...

erm..
xpela ct...
pape pon..truskan blaja sungguh2 k =)
gud luck

Norlida Ramli said...
This comment has been removed by a blog administrator.

♥ Pengomen2 CTK ♥

Get this commentators widget

♥ Followers ♥

♥ Kisah Perempuan ♥

♥ Kisah Lelaki ♥

♥ Teman Baru ♥

♥ Surah Hari Ini ♥