03th Feb 2013 - Kenangan : Makanan 80-90an :)

ASSALAMUALAIKUM
(22 RabiuAwal 1434 H)

ada orang tu kata 'update2'
ct terfikir
ape la ct nak update ye
memandangkan hari ini hari ahad
selalu ct update pasal kenangan zaman budak-budak 80-90an gitu
semua gambar2 di ambil dari facebook
siapa yang nak ct kreditkan bagitahu ae
ct pon lupe ambik dr mana dan siapa
hohohoho
ct kongsikan kat blog ni
sharing is loving  :P

OK,hari ini nak serita pasal makanan yang popular zaman tu

antaranya:
best sebab boleh tiup2..hehe

favourite ct dulu...coklat susu..
sekarang ct tengok kurus2 je coklat ni
ramai orang buat sebagai doorgift :D 

ct suka yang satu lg tu...NYUM NYUM namanya 
mesti beli kalau jumpe :D

tora,dingdong,keropok durian,mamee,apollo dan macam2 lagi

sekarang semua ni masih jual ke x ek?
mungkin ada tapi xsepopular dulu
*ct tanya,ct jawab :P
dan kalau yang ada pon xsebanyak dan xsetebal dulu
xpuas makan..
mungkin bahan2 semua dah naik harga
dapat merasa pon jadilah :D

MAKA SIAPLAH SATU ENTRI DARI CT
XOXO.publish!
*instanbul aku balik :P

p/s: nak NYUM NYUM,,,hoho

34 comments:

Budak Kampung said...

smua iman penah mkn heheh

NAL said...

NAL pernah makan semua tu...yum2..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Suka semua makanan tu..makanan popular zaman kanak²..^^

Harith Iskandar said...

tingat balik zaman kanak2 dulu

Ayie Abas said...

salam CTK :)

coklat susu tu dulu memang ayie selalu mkn...rasa sedap sgt2 masa tu..:)

xila dot said...

koppok duyan tu yg paling lejen!!!! wuaaa boleh nangis tau ingat semua nih..

Tukang Karut said...

ah... jelous tengok ko update...

sUke-sUki :D said...

sedap klu satu pun tak ckup..dah besar pun ske mkn agi..hehe =)

CTK said...

Budak Kampung,Xila,Harith,suka suki,NAl,Kak Lily : yeay sume...kita geng..hihihi
best kan lau dapat beli semua ni lagi..rase dh balik zaman budak2 :D

Ayie : wassalam ...coklat susu tu mmg best, tp skrg dh kurus2 jadinya..huhu

TK :uit,ct update pon mcm ni lah,bosan je entri...ko update la jugk, psl mkn ke, diet ke :P

hafiz hafizol said...

Coklat susu haritu murah... seploh sen dapat 3 bijik.. hu3.. skrg x tau la berapa...

Ujie said...

keropok ikan @ jajan baby tu masa tadika akak beli 10sen je.

skrg masih ada dan selalu beli, tapi beli yg pack besar teruslah.

izan mama mia said...

haruslah akak pernah telan semua tuu sebab 80an mmg zaman akak jadi kanak riang ..haahha

juanz said...

terus flashback..... sume makanan2 tu adalah satu kenangan yang mengusik jiwa...

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki suka semua tu . hihihi . lama dah tak makan . hihihi :)

purplekyu^_^ said...

Hehe, sedap3. :DD
suke makan jugak dulu. Nostalgia. Hehe. :D
tp yg atas sekali tu je yg mcm tak makan sgt kut. ntah lah, igt2 lupe. Huhu.

teha said...

waa.. makan zaman kecik2 dulu... sumpahh rindu ! hihihi

AwieKashi said...

kita suka jajan durian..huhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

skrng ni fav snickers je

Cik Tetra said...

sume tu fevret kite dulu time kecik2. lagi lagi nyum nyum. hihi

sis92 said...

rindu yang gula-gula tu walaupun sis tak makan pun sebab rasa susu. gula-gula tu unik sikit.

hana hadi said...

hana suka yang gula2 boleh tiup tu.hehe

Diana Azis said...

Huhu..memang teringat kat makanan2 tu..ada yg masih boleh dapat sekarang ni tapi susah sikit la.. :D

J.Syazwana said...

aaaa sedapnye. hehehe. dulu2 selalu beli dind dang je sebab tora mahal. kihkih

afzalsukasuki said...

ada satu lagi tertinggal.ketupat,makanan lama tu..P Ramlee pon makan tau hohoho

Pengetua Speaker Sekolah said...

cikelat susu tu ade lgi..yg nini tu payah sngat nak jumpa..aum aum :p

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

coklat susu tu pon moon suka gak makan time sekolah dulu... sedap2...

skang ni keropok dah xbest cam dulu... isi pon sikit jerk... harap angin je lebih..huhu

iAmCekbolat said...

makan tak berkhasiat sungguh ni *tangan dibelakang* hahaha

boni kacak said...

coklat susu tu paling saya minat sangat2..hahahaha

nurul said...

sedap...
yang atas sekali xpernah makan..
:)

C.T.K said...

hafiz hafizol : skrg pon macam tu jugak, tp xbanyak isi dan kurus2 je..huhuhu

kak ujie :skrg mmg rmai yg bli pack2 besar sbb isinya xsbyk dlu

kak izan : hehe..kbykn prnah rse..yg lhir thun 2000 ke atas je cm kureng thu kot..hihi

juanz : zaman zuan msti lg bnyk mknan kngn mngusik jiwa kan..hihi

choki2: sme lah kita...rindu weh :D

purplekyu : yg atas tu mcm coklat apollo yg wrne ijau covernya tp yg tu xleh tiup...skrg yg mcm ni xthu la der jual lg x..lau apollo tu ade lg :D

teha : kenangan sudaaa..lau beli, buat simpanan ye..hehe

awie : ct pon suka...sbb ct suka durian :D

saiazuan : skrg bnyak coklat yg berbagai jnis..tp semua coklat..cadbury la..hoho

cik tetra : betul2...best kan NYUM NYUM..kalau jupe, ct mesti beli..hihi

sis92 : dlu feveret ct,skrg kureng dah sbb xpuas pon makan..cpt hancur yg bru ni..hoho

hana hadi : beli tuk main tiup2 je kan..hahaha

diana azis :lau dpt pon xsepuas dlula :D

syazwana : sme r, slalu beli ding dang je..lau dpt beli tora, rse cm kaye dah.hahaha

afzal : ketupat ape? bukn ke smpai skrg pon popular lg :P

pengetua speaker :nini tu slalu pompuan je yg beli :P

cik moon : setujuu!! mmg angin je yg lebih...huhu

Cekbolat : haaa, npe sembunyi tangan tu..ade mknan xberkhasiat ae..haha

boni kacak : ia ke ni?ptut la kacak..haha *xder kne mngena :P

nurul : ramai yg jrg mkn yg atas tu, rsenyer manis2..hihi

cikpinky said...

sampai skg suka lagi.kehkeh

Domain dan Hosting Murah said...

Semakin rame aja blognya.. Ditunggu kunjungan baliknya..

Kang Guru said...

Like this...!!!

Sayidah Nafisah Ruslan said...

bestnya dulu2.. selalu makan benda2 macam ni. sekarang ni dah susah nak jumpe.. huhu.

kalau jumpe mesti best giler. terus beli. hehe

♥ Pengomen2 CTK ♥

Get this commentators widget

♥ Followers ♥

♥ Kisah Perempuan ♥

♥ Kisah Lelaki ♥

♥ Teman Baru ♥

♥ Surah Hari Ini ♥