JALAN-JALAN DI PENANG

PENANG 3D ART MUSEUM

Harga?
Harga untuk dewasa (bagi myKad) – RM15, tanpa myKad RM25 (kawan ct lupa bawa myKad, kesian dia kena bayar lebih...hohoho)

Apa yang ada?
Banyak jugak la gambar 3D nya, lebih 30 kalau xsilap. Nanti akan ada orang yang sentiasa ikut, tugas dorang bagitahu apa yang korang kena buat kat satu2 gambar tuh dan dia akan tawarkan diri untuk tolong ambilkan gambar korang,bg je fon kat dorang. Kang kalau selfie, xnampk pulak 3D nya kan. Mereka sangat gembira kalau dapat menolong, jadi minta lah..staff kat situ baik je, jangan risau.. hehehe... service print gambar korang kat souvenir pon ade. Nanti minta dorang ambik gambar guna kamera dorang, dorang akan printkan. Walaupon korang xsuruh, staff kat situ memang akan ambik gambar korang awal2, random je kat mana dia nak..nanti kat exit tu,  dorang tanya lah korang nak ke xgambar tuh. Kadar bayaran dia, lupa dah. Kalau xnak pon xpe, boleh tolak elok2.Dorang baik je lah... Nak beli sourvenir lain pon ade jugak kat exit tu.
Kalau pergi pagi xder orang sangat, so boleh la korang nak berphotoshoot selama mana korang nak kat situ,xpayah berebut..hehehe..Dah petang2 sikit, baru lah ade mak ayah datang bawa anak2. Ct pergi haritu hari Ahad,jadi memang waktu orang tengah cuti.





PENANG 3D ART STREET

Harga?
Free,sediakan duit untuk beli ais kepal, cendol atau cenderahati kat situ je..

Apa yang ada?
Banyak juga gambar yang ada tapi merata taw,ade juga yang dekat2...kena cari sendiri..klau korang bawa guide, dorang akan tunjuk. Yang pasti kena dapatkan MAP yang menunjukkan kat mana art2 tu berada.Haritu ct dan kawan baru jumpa map kat satu mall lepas kitorang dah balik dari art street tu.Frust jugak sebab dah xcukup masa nak patah balik..Huhuhu. Cer korang google map tu. Xterfikir pulak nk cari sebelum pegi. Unplanned trip cmni lah. (^_^)

Kat situ ada juga perkhidmatan naik basikal,bayaran ntah.xtengok. yang kena download app tu. Boleh guna kalau nak cari art yang jauh2 atau nak jalan2 situ. Time kami pegi tu cuti, ramai orang, xberani nak naik basikal sebab nampak ade yang hampir xcident depan mata haritu, xsanggup lah ngan ramai2 orang gitu..huhu


No comments:

♥ Pengomen2 CTK ♥

Get this commentators widget

♥ Followers ♥

♥ Kisah Perempuan ♥

♥ Kisah Lelaki ♥

♥ Teman Baru ♥

♥ Surah Hari Ini ♥