SL1M Sime Darby (04.2018 - 09.2018 )

Assalamualaikum

ok, harini ada masa nak bercerita tentang sl1m di sime darby.
Alhamdulillah, harini dah nak masuk bulan 5 aku disini, masih berbaki 3 bulan

memang ramai kawan yang dah keluar sebab dapat kerja lain
Yelah, peratusan keserapan tu memang low
Utk sesetengah department.
Tapi xpelah, lagipon mungkin dorang dah dapat kerja yang dorang nak.
Tahniah korang.

Hmm plan aku, nk abiskan je sl1m kt cni,
nak dekat2 abis kontrak, bru cari kerja lain.

Sebab macam syg pulak,
alang2 dah nak abis ni.


Ok, aku sinopsis kan cerita dr hari pertama hingga sekarang
SINOPSIS je k.


Hari pertama disini akan dibriefing tentang sime darby.
Kemudian setiap peserta sl1m di assign ke department yang berlainan,
mungkin sama ngan kawan korang,mungkin tidak,
tapi xpe, dalam satu bangunan jugak...
nanti bleh jumpa time rehat ke..

Normal lah kalau korang xdapat apa2 kerja lagi
 sebab selalunya staf bz nak siapkan dorang punya kerja
Jadi, xder masa nak tranfer ilmu tu kat korang
Harap bersabarlah ye.
Jangan merungut,
Atleast elaun masuk
Hehehe..

Klau korang xnak makan gaji buta,
Korang boleh pegi tanya2 staf ade keje ke x,
Slalu klau ada benda yang dorang nk ditolong, dorang bagi je
Klau xder tu, korang godek2 lah sendiri pasal skop kerja korang
mungkin ade nota ke yang korang boleh baca
sementara dapat kerja yang betul2

Percayalah, bila korang dah dpt kerja
xmenang tangan dibuatnyer
tapi untuk sesetengah department lah
(^_^)

Oklah, itu je lah kot sinopsisnya
stkt ni aku ok je kat cni.
sbb aku pon bukan high expectation punya orang
pengalaman baru pon banyak je dapat
staf2 department aku pon meriah2 je orgnyer
xrugi ape pon stkt ni :)

yang aku xpuas hati,
bila aku nak betul2 slim ni..
hmm ok bye.

GOODLUCK !

No comments:

♥ Pengomen2 CTK ♥

Get this commentators widget

♥ Followers ♥

♥ Kisah Perempuan ♥

♥ Kisah Lelaki ♥

♥ Teman Baru ♥

♥ Surah Hari Ini ♥